single.php

Woonwinkel EsteéO! wint Startersprijs 2011

 15-11-11, 11:55

HENGELO – Michael en Angela Monteiro van woonwinkel EsteéO! aan de Weemenstraat zijn de winnaars van de Startersprijs 2011. Het was maandagavond in het stadhuis voor de derde keer, dat deze prijs werd uitgereikt. De andere genomineerden waren Carla ter Bogt van Boetiek Timeless aan de Achterhoekse Molenweg en Joop van Rooij van mediabedrijf TMNederland.

Het juryrapport over EsteéO! – Portugees voor ‘dit is het, hier moet je zijn!’ – maakt onder meer melding van de bijzondere start van de woonwinkel. Michael Monteiro werkte bij een meubelbedrijf, kreeg gezondheidsproblemen, kon na zijn herstel niet meer terug en werd ontslagen. Angela werkte in verschillende administratieve functies. De jury: „En samen hadden ze een droom: de mooiste spullen op woondecoratiegebied met een persoonlijke touch aanbieden in Hengelo.???

De voorbereidingen voor de start van hun zaak waren vooral gericht op het samenstellen van ‘aansprekende, persoonlijke collecties’, aldus de jury, die daar tijdens een bedrijfsbezoek dan ook van onder de indruk was. Bovendien: „De toekomstvisie van de ondernemers is helder, hun vakmanschap en klantvriendelijkheid en inkoopnetwerken groot.???

Sterk punt is ook de persoonlijke betrokkenheid en de passie van de ondernemers, heeft de jury geconstateerd. Nog een paar ‘aandachtspunten’: „Door de trendgevoeligheid en het beslag dat de voorraad op de financiële middelen legt is een uitgekiende strategie nodig. En uiteraard een zeer actuele administratie en budgetbewaking.???

De Monteiro’s kregen de wisseltrofee mee, die afgelopen jaar bij kinderopvang Koetje Boe, de vorige winnaar, heeft gestaan.

Daarnaast ontvingen ze een voucher ter waarde van 3.000 euro, die ze in hun bedrijf kunnen steken, bijvoorbeeld voor advies of reclame voor de uitbouw en versterking van de zaak. De twee andere genomineerden kregen een voucher van 1.000 euro.

Bron: TC Tubantia

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.