single.php

Voortzetting BIZ

 24-02-20, 10:35
Samen de schouders zetten onder de voorzetting van de ondernemers BIZ Hengelo

Samen de schouders zetten onder de voorzetting van de ondernemers BIZ Hengelo

De SCH heeft de ambitie om volgend jaar de BIZ voort te zetten voor wederom 5 jaar. Een ambitie waar de gemeente zich volledig bij aansluit. In de bedrijveninvesteringszone (BIZ) dragen ondernemers samen verantwoordelijkheid voor een aantrekkelijke en aangename binnenstad van Hengelo.

De BIZ is van en voor de ondernemers in de binnenstad van Hengelo, in dit kader gaan wij in de komende maanden samen met u werken aan het BIZ-plan voor de komende 5 jaar. Het bestuur SCH en de gemeente Hengelo hebben mij, Peter Brouwer, benaderd om samen met u te komen tot een voorzetting van de BIZ dit jaar. Naast Hengelo ben ik actief als centrummanager in Deventer, voorzitter Stichting centrummanagement Academy en adviseer ik ondernemersverenigingen en gemeentes m.b.t. het samen vitaal houden van het centrumgebied. Voor 2016 ben ik vele jaren actief geweest als ondernemer en bestuurder van winkelketens in Nederland.

BIZ-plan

Samenwerken en samen investeren in de binnenstad is cruciaal om de binnenstad vitaal te houden, een BIZ is hier een prima basis voor. In de BIZ bepaalt u hoe de beschikbare geleden worden ingezet in uw binnenstad. In dit kader is het ook van groot belang dat u meedenkt over de inhoud van het BIZ-plan voor de komende 5 jaar. In de komende periode zullen wij met elkaar het BIZ-plan gaan schrijven, natuurlijk gebruik makend van alle stukken welke er reeds liggen vanuit u en vanuit de gemeente. Tijdens bijeenkomsten krijgt u de gelegenheid u mening te geven over het BIZ-plan.

Planning

In overleg met het bestuur SCH en de gemeente hebben wij de volgende planning gemaakt voor de komende maanden:

  • Februari: Individuele gesprekken Peter Brouwer met ondernemers binnenstad:
  • Doel: ophalen input voor BIZ-plan 2021-2015
  • Maart – mei: Schrijven BIZ-plan 2021-2015 in nauw overleg en in afstemming met de klankbordgroep en bestuur SCH
  • Juni: Bijeenkomst ondernemers binnenstad Hengelo: Presentatie concept BIZ-plan
  • Juli – september: Opstellen definitieve documenten BIZ
  • Oktober Informatiebijeenkomsten BIZ Hengelo 2021-2025
  • Oktober: Start BIZ-campagne
  • November: Draagvlakmeting

 

Ik kijk er naar uit om samen met u de schouders te zetten onder de continuering van de BIZ in Hengelo. Mocht u vragen aan mij hebben, dan kunt u mij altijd bellen op 06-51549605.

Met ondernemende groet,

Peter Brouwer
Ondernemer – Inspirator

 

 

 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.