single.php

Thrill the World 2018 – Hengelo

 17-05-18, 02:37

‘We are the world, we are the children, we are the ones who make a brighter day, so let’s start giving’ is misschien wel de meest bekende liedtekst ter wereld. Michael Jackson en Lionel Richie schreven het in 1985 om een boodschap van saamhorigheid, samenwerking en verbinding over te brengen. Op 18 mei 2018 tussen 12.30 en 14.30 uur zingen meer dan 1150 kinderen deze tekst van de wereldhit We Are The World op het marktplein van Hengelo tijdens het unieke evenement Thrill The World.

Initiatiefnemer en organisator Paul Smidt (1973) uit Oldenzaal, leerkracht van groep 8 op de Hengelose openbare basisschool ’t Schöppert, is al sinds het hitalbum Thriller (1983) een groot fan van Michael Jackson. Hij wil de verbindende kracht van kunst laten zien door kinderen te laten samenwerken in een spektakelstuk van muziek en dans. Hij vindt dat juist nu een liefdevolle boodschap moet worden overgebracht op een groot, groter, grootst publiek. Daarom gaan de stemmen klinken van meer dan 1150 basisschoolleerlingen uit 47 groepen 8 van alle basisscholen in Hengelo, en gaan zij de dans dansen van Jacksons wereldhit Thriller.

Het is bijzonder dat alle ‘onderwijszuilen’ meedoen; de kinderen komen van openbare, katholieke, protestante en islamitische scholen en uit het speciaal onderwijs. Er doet zelfs een school voor nieuwkomers mee. Alle kinderen krijgen een rood petje op, waarmee ze tijdens het refrein van We Are The World een groot hart vormen op het marktplein, zodat de boodschap van hoop en liefde aan de wereld nog krachtiger wordt. De opbrengst van de inzameling tijdens het evenement gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

De kinderen verzorgen zelf de aankleding van het plein door doeken te beschilderen die tijdens het Thrill The World-spektakel worden opgehangen. Ook maken zij hun eigen zombiekleding en helpen ze elkaar met schminken. Het dertienjarige talent DJ Bastiq verzorgt de muziek tijdens het evenement en een kindercrew van dansschool Go Dance Academy zal niet alleen de Thriller-dans opvoeren, maar ook een eigen dans laten zien. Frank Meijer, de leukste gitaarleraar van Twente, bewijst met een live optreden hoe geweldig goed de muziek van Michael Jackson op gitaar klinkt.

Thrill The World Hengelo heeft alles in zich wat ontzettend belangrijk is bij de vorming van basisschoolleerlingen; muziek, zang, dans, kunst, cultuur, samenwerken, vrienden maken en het overbrengen van een positieve boodschap aan de wereld om hen heen. Het wordt een heel bijzondere en onvergetelijke gebeurtenis voor zowel de deelnemende kinderen als het publiek op het marktplein of waar dan ook ter wereld. Want Hengelo thrills the world!

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.