single.php

Goed idee? Vraag een Stadscheque aan!

 01-05-18, 01:32

Wie met een goed idee komt voor de binnenstad, maakt kans op een Stadscheque. Zo’n Stadscheque dient als een financiële bijdrage voor een initiatief. SCH en de gemeente Hengelo willen met de Stadscheques ondernemende Hengeloërs uitdagen om met goede ideeën te komen voor onze stad. Een kleine impuls kan net het verschil maken.

De provincie Overijssel heeft in 2017 € 25.000 ter beschikking gesteld om dit mogelijk te maken. Hiervan is nog een deel beschikbaar. Voorwaarde is wel dat het initiatief in 2018 gerealiseerd wordt. De stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) neemt de verdeling van het budget voor zijn rekening. De initiatieven worden beoordeeld door een onafhankelijke beoordelingscommissie die bestaat uit personen uit het bedrijfsleven.

 

Aanvragen

Iedereen kan een Stadscheque formulier aanvragen via een mailtje aan secretariaat@centrummanagementhengelo.nl. De aanvrager ontvangt een inschrijfformulier en uitleg retour. De ingediende ideeën worden getoetst door de beoordelingscommissie op haalbaarheid en de impuls voor de binnenstad.

 

Toekenning

In totaal was er €25.000 beschikbaar. Daarvan is inmiddels ongeveer de helft besteed. Dit jaar zijn tot dusver bijdragen toegekend voor de volgende initiatieven: Stad & Stork 150 jaar van Heart Gallery; Thrill The World dansevenement met ongeveer 1.200 kinderen die dansen op ‘Thriller’ op het marktplein; Reuring in de Stad op 5 mei.

Initiatiefnemers met goede ideeën of projecten kunnen een bijdrage aanvragen van minimaal € 250 tot maximaal € 2.500 per project. De aanvragen voor de eerste toewijzingen moeten voor 31 mei 2018 zijn ingediend. Afhankelijk van de toekenningen in de ‘eerste ronde’ kunnen ook na 31 mei nog initiatieven gehonoreerd worden.

Bron: Stadscheque

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.