single.php

Stadscafé door en voor ondernemers

 24-07-19, 04:53

Binnenstadondernemers neem ‘zelf het heft in handen!’

 

Op woensdag 10 juli organiseerde de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) in samenwerking met provincie, gemeente en ondernemers weer een interessant stadscafé. Een stadscafé is de plek waar makers, doeners en denkers samenkomen om informatie te delen en nieuwe ideeën te genereren voor een toekomstbestendige binnenstad van Hengelo. Dit keer is het Stadscafé in zijn geheel gericht op de binnenstadondernemers. Met circa 60 bezoekers, vrijwel allen ondernemers, was de opkomst prima.

Irvin Barnard, eigenaar van de Conceptstore, trapte de avond af met een toelichting op de plannen van De Drie Straatjes, hoe ze zich georganiseerd hebben, de samenwerking met provincie en gemeente, het verkrijgen van financiële middelen en de uitvoering van de plannen. Met het Ibiza feestje nog vers in het geheugen was het een enthousiast en aansprekend verhaal.

 

De Wemenstraat

Ook aan de Wemenstraat zijn er de nodige plannen. Mario Ebeling en Brigiet Schoemaker ontvingen een Retailcheque ter waarde van € 10.000,- van de provincie en de gemeente om samen met bureau Buhrs op zoek te gaan naar de identiteit en het beeldmerk voor de straat. Aan de hand van een filmpje over de Beethovenstraat in Amsterdam, waar bureau Buhrs een beeldmerk voor heeft ontworpen, hebben Mario en Brigiet andere ondernemers geĂŻnspireerd. Maar dit riep ook de nodige vragen op, met name of we juist niet meer eenheid moeten creĂ«ren.  Een groot deel van de aanwezigen vindt juist dat de verschillende straten en gebieden hun eigen uitstraling hebben. Dat kan elkaar versterken en de aantrekkelijkheid van onze stad vergroten. Natuurlijk kan een initiatief, mits succesvol, ook als een ‘olievlek” verder verspreid worden door de stad. Het leidde tot een levendige discussie.

 

Stichting NIMO

Daarnaast ook aandacht voor de vorig jaar opgerichte stichting NIMO, een samenwerkingsverband van de Nieuwstraat en de Molenstraat. Door zich te verenigen zijn daar al diverse leuke initiatieven ontplooit zoals bijvoorbeeld de Sint vlaggen die er in december hingen en het Molenstraat Mode event.

 

Kortom een levendige en informatieve avond waarin de meningen verschilden maar waar de initiatieven van De Drie Straatjes, de Wemenstraat en Stichting NIMO tot inspiratie leiden. Het zorgde in elk geval, ook na afloop, voor mooie gesprekken met en tussen ondernemers. Wordt vervolgd!

 

 

 

 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.