single.php

Persbericht SCH en gemeente Hengelo

 06-02-20, 04:00
HENGELO - Stichting Centrummanagement Hengelo zet met nieuw bestuur volop in op een vitale binnenstad

Persbericht SCH en gemeente Hengelo

Hengelo, 6 februari 2020
Stichting Centrummanagement Hengelo zet met nieuw bestuur volop in op een vitale binnenstad
Vandaag, donderdag 6 februari, is de nieuwe samenstelling van het bestuur van de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) bekendgemaakt. De nieuwe voorzitter is Peter Bebseler. Een andere nieuwe naam in het bestuur is Hans Raanhuis. Leonie Heuvelink en Raymond van Cleef zaten al in het voormalige bestuur en willen zich graag blijven inzetten voor de binnenstad van Hengelo.

De SCH wil als betrouwbaar en betrokken belangenbehartiger en stimulator de binnenstad nog meer op de kaart zetten. De resultaten van de inspanningen moeten ten goede komen aan de bezoeker van onze binnenstad en alle ondernemers. Samen met de binnenstadsondernemers en de gemeente wil de SCH graag haar bijdrage daaraan leveren. De SCH is van mening dat de herinrichting van de Hengelose binnenstad, de opening van het nieuwe/gerenoveerde stadhuis en andere ontwikkelingen een positieve invloed hebben op de binnenstad.

Bedrijveninvesteringszone (BIZ)
De SCH heeft de ambitie om dit jaar de BIZ voort te zetten. Een ambitie waar de gemeente zich volledig bij aansluit. In een bedrijveninvesteringszone (BIZ) dragen ondernemers samen verantwoordelijkheid voor een aantrekkelijke en aangename omgeving. Het nieuwe bestuur van de SCH heeft Peter Brouwer, een ervaren ondernemer en centrummanager uit Deventer, bereid gevonden om als projectleider de komende tijd samen met de ondernemers en het bestuur tot een nieuwe periode van vijf jaar BIZ te komen. De gemeente en de provincie Overijssel zien het belang hiervan in en ondersteunen dit ook financieel.

Oproep
Het SCH-bestuur zoekt nog twee enthousiaste en betrokken Hengelose binnenstadondernemers als medebestuurslid. Uiteraard mogen deze ondernemers niet ontbreken in het bestuur. Ook zoekt de SCH nog versterking voor de klankbordgroep. De klankbordgroep is de stem van de binnenstad-ondernemers. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de SCH via secretariaat@centrumhengelo.nl.

Achtergrond Peter Bebseler
Peter Bebseler was medeoprichter en aandeelhouder van Galvano Hengelo. Galvano is in 1997 ontstaan uit een fusie van de interne galvano-afdelingen van wat nu Eaton en Thales is. Sinds februari 2018 is Peter operationeel niet meer werkzaam binnen Galvano Hengelo. Hij woont al 34 jaar met zijn gezin met veel plezier in Hengelo. Zelf zegt hij: “Ik vind Hengelo een geweldige stad om in te wonen en wil daar graag mijn steentje aan bijdragen om dit de komende jaren voor iedereen nog mooier of, beter gezegd, zichtbaar te maken. We hebben er heel veel zin in om er met zijn allen iets moois van te maken.”

Achtergrond Hans Raanhuis
Na ruim 40 jaar werkzaam geweest te zijn bij Rabobank Centraal Twente en daar verschillende commerciële en directiefuncties vervuld te hebben, is Hans Raanhuis per 1 februari 2019 gestopt. Inmiddels vervult Hans enkele toezichthoudende functies bij meerdere instellingen in Hengelo. Hans is maatschappelijk betrokken, kent de markt, waardeert ondernemerschap en creatieve ideeën. Hans over zijn nieuwe bestuursrol: “Ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Heb onder meer gesproken met wethouder Gerard Gerrits. Hengelo is het waard om je voor in te spannen en dat wil ik graag samen met alle stakeholders doen om te realiseren wat we allemaal graag willen. Een mooie binnenstad waar we trots op zijn!”

Achtergrond Raymond van Cleef
Raymond van Cleef is een geboren, getogen en betrokken Hengelose ondernemer. Hij is medeoprichter en creative director van AlienTrick. Een strategisch ontwerpbureau, gevestigd op bedrijventerrein Oosterveld, dat al meer dan 20 jaar opereert vanuit Hengelo voor regionale, nationale maar ook zeker voor internationale klanten. Raymond is net als Leonie sinds 2016 in het bestuur gestapt. Raymond zegt hierop: ”Ik heb het gevoel dat ik nog niet klaar ben en wil met positieve energie bijdragen om de reeds mooie initiatieven door te ontwikkelen in de binnenstad. Het moet een binnenstad worden waar we met ons allen weer trots op zijn en daar heb je zeker een BIZ voor nodig.”

Achtergrond Leonie Heuvelink
Leonie Heuvelink woont en werkt al jaren in Hengelo. Zij is zowel zakelijk als privé zeer betrokken bij het wel en wee in de Hengelose binnenstad en wil zich daarom graag inzetten voor de stad. In 2016 is zij begonnen als penningmeester van de SCH. Als accountmanager Bedrijven bij Rabobank Centraal Twente werkt zij voornamelijk voor de Hengelose klantengroep binnen het MKB. Een deel van die klanten is dus ook gevestigd in de binnenstad. Leonie zegt daar zelf over: “Hoe mooi is het dat je in de vorm van deze vrijwilligersfunctie voor zowel je stad als je klant daar iets voor terug kunt doen. Het enthousiasme waarmee Hans en Peter ingestapt zijn in het bestuur heeft mij samen met Raymond doen besluiten om mijn penningmeesterrol voorlopig te behouden en samen te gaan voor een bruisende binnenstad en nieuwe BIZ-periode.”


Dit is een gezamenlijk persbericht van de SCH en de gemeente Hengelo. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
• SCH, voorzitter@centrumhengelo.nl
• Gemeente Hengelo, afdeling Communicatie, telefoon (074) 245 9099

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.