single.php

Persbericht: Binnenstadsondernemers Hengelo kiezen vol overtuiging voor verlenging BIZ

 17-11-20, 06:50

Hengelo, 117 november 2020

BIZ levert belangrijke bijdrage aan levendige binnenstad

 

Binnenstadsondernemers Hengelo kiezen vol overtuiging voor verlenging BIZ

De ondernemers in de binnenstad blijven intensief samenwerken in de BIZ binnenstad. Ondernemers spraken zich in de draagvlakmeting uit vóór een verlenging van de samenwerking. 83% van de ondernemers die een stem heeft uitgebracht, was voor het voortzetten van de BIZ. In totaal stemde een kleine 60% van de ondernemers. Daarmee is de minimale opkomst van 50% gehaald en is de draagvlakmeting geldig.

 

BIZ staat voor Bedrijveninvesteringszone. Dit is een afgebakend gebied, in het centrum van Hengelo. Met de BIZ investeren ondernemers samen in de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de binnenstad onder leiding van Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH). Met het realiseren van een BIZ streeft de SCH ernaar om samen met binnenstadondernemers, vastgoedeigenaren, Hengelo Promotie, Koninklijke Horeca Nederland (KNH), INretail en de gemeente Hengelo, te werken aan projecten die de vitaliteit van de Hengelose binnenstad versterken. De Hengelose ondernemers konden vanaf 26 oktober tot en met 15 november stemmen op verlenging van de BIZ in Hengelo. Hengelo heeft hiermee voor de derde periode op rij een BIZ voor de binnenstad waarmee Hengelo tot een zeer select gezelschap behoort van gemeenten die dit ook hebben gepresteerd.

Gezamenlijk belang

Peter Bebseler, voorzitter van SCH: ‘Ik ben heel erg blij met deze uitslag en ik ben ook ontzettend trots op de 20 ambassadeurs die onder “aanvoering” van onze centrummanager Rob Berkhout een geweldige campagne hebben gevoerd de afgelopen weken. Wij hebben met z’n allen veel tijd gestoken in het vertegenwoordigen van de belangen van onze binnenstadondernemers. En daarnaast ook in de samenwerking met diverse partijen die ertoe doen in de binnenstad, zoals de gemeente en Hengelo Promotie. Alleen door samen te werken en te investeren realiseren wij een sterke binnenstad. Bovendien plukken we daar uiteindelijk zelf de vruchten van. Wethouder binnenstad, Gerard Gerrits, is blij met de uitslag: ‘De ondernemers geven hiermee een heel belangrijk signaal af. Wij zijn in de binnenstad op de goede weg. Deze uitslag, midden in de coronacrisis geeft veel vertrouwen. Daarom ben ik ontzettend blij dat we samen met ondernemers in een BIZ blijven werken aan een levendige en aantrekkelijke binnenstad.’

Resultaten

Door investeringen uit de BIZ zijn in voorgaande jaren mooie resultaten geboekt. Het aanstellen van de centrummanager, Rob Berkhout, is daarvan een goed voorbeeld. Maar ook bijdrages aan diverse activiteiten en sfeeracties van ondernemers, zoals livemuziek op straat, sfeerverlichting en de jaarlijkse ijsbaan. Daarnaast ontvangen evenementorganisaties jaarlijks een bijdrage, zoals de Nacht van Hengelo, de Sinterklaasintocht, Amusing, het modespektakel etcetera.

————————————————————–

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van SCH, Peter Bebseler, 06 – 2153 6343 of de centrummanager, Rob Berkhout, 06 – 2159 1097

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.