single.php

Persbericht Gemeente Hengelo: Markt op Marktplein en Enschedesestraat Hengelo krijgt twee kleine warenmarkten

 03-04-20, 12:40
HENGELO

Hengelo, 3 april 2020

Markt op Marktplein en Enschedesestraat

Hengelo krijgt twee kleine warenmarkten

De uitbraak van het coronavirus raakt ook de standplaatshouders op de warenmarkt. De Veiligheidsregio Twente heeft een noodverordening vastgesteld. Alleen kleine markten met maximaal 10 standplaatsen kunnen doorgaan. Daar mogen alleen levensmiddelen verkocht worden. Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid voor iedereen te kunnen waarborgen en daarop te kunnen toezien. De Markt Hengelo voert deze maatregel in nauw overleg met de marktbond uit. Om dit goed uit te voeren komen er zaterdag twee kleine markten van maximaal 10 standplaatsen op twee verschillende locaties. Één op het marktplein en één aan de Enschedesestraat.

 

Gerard Gerrits, wethouder Economische Zaken: ‘De veiligheid voor iedereen op de markt staat voorop. We hebben de afgelopen markten gezien dat iedereen zich keurig aan de gestelde regels hielden en de instructies van de marktmeester opvolgden. Daar wil ik standplaatshouders en bezoekers voor complimenteren. In goede afstemming met onze marktbond kiezen nu voor twee aparte markten. Op deze manier kunnen we tegemoet komen aan de wens van veel Hengeloërs om hun levensmiddelen op de markt te halen’, aldus Gerrits. ‘Bovendien kunnen we enigszins tegemoetkomen aan de belangen voor de ondernemers die voedsel aanbieden. Want die hebben het zwaar!’.

Ondernemers worden hard geraakt

Gerrits realiseert zich dat er ondanks deze oplossing op dit moment veel marktkooplui thuis zitten, omdat zij andere waren verkopen dan levensmiddelen. ‘Net als veel ondernemers worden zij heel hard geraakt en ik voel met ze mee in deze onzekere tijd. Zowel landelijk als lokaal zijn er diverse regelingen en compensaties, bedoeld om ze te helpen het hoofd boven water te houden. Daar waar we kunnen zullen wij samen met bijvoorbeeld het ROZ de marktondernemers ondersteunen met deze regelingen’. .

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, telefoon (074) 245 9099.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.