single.php

Beschikbaarheid parkeerplaatsen

 07-03-19, 09:38
Bericht van onze voorzitter Roland Schwind

 

Als gevolg van de verschillende werkzaamheden in de binnenstad, zullen vanaf 18 maart de parkeerplaatsen op het Burgemeester Janssenplein en het Kloosterhof voor langere tijd niet meer bereikbaar zijn. Dat overviel de SCH eind vorig jaar nogal; voor (ondernemers van) de binnenstad zijn deze parkeerplaatsen natuurlijk enorm belangrijk. Sindsdien is het bestuur van de SCH, in nauwe samenspraak met onze achterban, dan ook vurig aan het pleiten om tijdelijk parkeren op het marktplein te faciliteren om het gemis van deze parkeerplaatsen op te vangen. Helaas heeft de gemeente hier nog geen definitief besluit over genomen. Wij houden jullie op de hoogte.

Roland Schwind

Reacties:

Marc Burgman - 19-03-19, 18.05

Top idee direct invoeren! 1 uur parkeren met blauwe schijf is ook goed! Dit zal bewijzen dat binnenstad meer bezoekers krijgt door vriendelijker en ‘voor de deur parkeren’ beleid.

Reageer

George ten Brummelhuis - 08-03-19, 10.04

Parkeren tijdelijk op de markt is een zeer goed idee. Zeker nu de stad op de kop zit en nog meer leegstand zich ontwikkeld.
Tijdelijk parkeerautomaten plaatsen is een zeer kostbare zaak.
Daarom niet meer investeren in tijdelijk betaald parkeren maar een blauwe zone invoeren op het marktplein.
Met een blauwe kaart 2 uren gratis parkeren op het marktplein. Eventueel twee parkeerwachters erbij die de automobilisten GASTVRIJ ontvangen en de plaatsen aanwijzen waar geparkeerd kan worden ( Op alle evenementen gebeurt dit al ! ) Hoeven we ook geen tijdelijke parkeervlakken te plaatsen ( kostenbesparing )
Tevens kunnen deze gastheren de bezoekers attenderen op de twee uren gratis parkeren.
Het is nu de kans om dit experiment ook werkelijk uit te voeren. Het brengt zeker extra bezoekers naar de stad !
Wat betreft de parkeergarages die denken aan minder omzet kan deze proef ook uitkomst geven. Na een half jaar kun je de omzetten van de parkeergarages evalueren. Parkeergarages bepalen toch niet ons parkeerbeleid ! Als we blijven wachten hebben zij helemaal niets meer te doen ! We hebben nu een kans en een idee om meer bezoekers naar onze stad te lokken. Hengelo doet het. HENGELO GASTVRIJ !!

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.