single.php

Let op! Vanaf 1 juni wordt er toegezien op een autovrije binnenstad

 30-05-20, 08:16

Let op! Vanaf 1 juni wordt er toegezien op een autovrije binnenstad

Het centrum van Hengelo is autovrij. Door het corona-virus was het de afgelopen maanden een stuk rustiger in de binnenstad. Veel van jullie binnenstadondernemers maakten van de gelegenheid gebruik om onderhoud of klussen aan de zaak naar voren te halen. Gemeente Hengelo is  er daarom tot nu toe soepel mee omgegaan als mensen met auto’s of busjes het winkelgebied van de binnenstad in reden.

Nu de terrassen vanaf 1 juni weer open gaan, wordt het¬†weer drukker in de binnenstad. Het centrum moet daarom weer autovrij gebied worden. De boa‚Äôs en toezichthouders¬†gaan daar op toezien. Dat betekent dat er¬†weer¬†gehandhaafd gaat worden. Ook gaan de Hengelo√ęrtjes (paaltjes) weer omhoog. Speciale verkeersborden geven aan waar¬†auto’s (en bromfietsers met helm) wel¬†of niet mogen rijden. Zo houden we het winkelgebied voor jou als bezoeker, maar ook voor bewoners en de binnenstadondernemers aantrekkelijk, veilig en leefbaar. Dit gebeurt in samenwerking met alle betrokken binnenstadpartijen de gemeente Hengelo, centrummanager en voorzitter van Horeca Hengelo, ze staan hier 100% achter!

Om te laden en lossen is het centrum tussen 7.00 en 12.00 uur opengesteld. En moet je toch buiten deze (venster)tijden met een voertuig in het winkelgebied zijn? Dan kun je een ontheffing aanvragen.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.