single.php

Bericht van het SCH bestuur en oproep aan vastgoedeigenaren

 16-03-20, 07:10

Beste Hengelose binnenstadondernemers en vastgoedeigenaren,

afgelopen weken komen er steeds meer zorgwekkende berichten over het coronavirus (COVID-19). Het heeft een grote impact op onze volksgezondheid, op ons alledaagse leven en op vele bedrijven, zo ook in Hengelo. Door ons allemaal aan de richtlijnen van het RIVM te houden, zullen de gevolgen voor de volksgezondheid in Nederland zo gering mogelijk blijven.

Als bestuur van stichting centrummanagement Hengelo leven wij met jullie mee. Ondanks dat we ons machteloos voelen in deze situatie proberen we met onze partners in gesprek te blijven.

We hebben frequent contact met de gemeente Hengelo, hierin zullen we vooralsnog geduld moeten hebben op de maatregelen die de overheid aan het treffen is. We zullen dit nauwlettend blijven volgen om jullie met en raad en daad bij te staan.

De samenwerking en lopende projecten met Hengelo Promotie blijven we doorzetten. We kunnen  het ons niet veroorloven om dit voorlopig stil te zetten, vinden we als bestuur. Na deze periode van overheidsmaatregelen komt er een periode die altijd goed gevuld is met activiteiten die onze binnenstad nu zo nodig heeft. Deze initiatieven vereisen de nodigde voorbereidingen.

Oproep aan vastgoedeigenaren;

Het coronavirus heeft de komende periode grote gevolgen voor veel centrum ondernemers, waarvan sommigen het in veel gevallen al niet breed hebben. Door de economische gevolgen van het virus en de daaruit voortvloeiende overheidsmaatregelen komt bij veel ondernemers op korte termijn de liquiditeit onder zeer zware druk te staan. Daarbij viel de afgelopen maand bij hen ook nog de aanslag voor de lokale lasten op de mat.

Voor het behoud van een toekomst bestendige bruisende binnenstad, waar met name de binnenstadondernemers de sfeer maken, willen we vanuit centrummanagement een oproep doen aan de vastgoedeigenaren;

We willen u graag verzoeken om met jullie huurder om tafel te gaan en samen tot een passende oplossing te komen, die alle partijen helpt om deze periode door te komen.

 

Voor informatie over het coronavirus en overheidsmaatregelen verwijzen wij u graag naar;

 

Met vriendelijke groet,

Stichting Centrummanagement Hengelo

Peter Bebseler (voorzitter)
Rob Berkhout (centrummanager)

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.