single.php

24 maart: Eart Hour

 12-03-18, 08:34

Zaterdagavond 24 maart aanstaande is het Earth Hour; de wereldwijde actie¬†van het Wereld Natuurfonds. Over de hele wereld gaan tussen 20.30 en 21.30¬†uur de lampen uit en staan we even stil bij onze aarde. Alle grote bedrijven¬†in en om Hengelo als ook de gemeentelijke instellingen gaan op deze avond op¬†zwart om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Scholen zijn betrokken met¬†een lespakket en ook inwoners worden opgeroepen om gehoor te geven aan¬†‘lights out’.
In de Hengelose binnenstad wordt hier extra aandacht aan gegeven door veel winkels die open zijn tot 22.00 uur, maar dan wel shoppen bij kaarslicht, ook de horeca doet mee met dining/wining by candlelight. De organisatie van Earth Hour Hengelo deelt aan de bezoekers kaarsen uit en er is een extra waren markt op de Enschedesestraat met een buitenbioscoop waar de hele avond onder andere films van het WNF te zien zijn en waarop deelnemende winkeliers aan shopping by candlelight zich presenteren. Bekijk hier de poster: earth hour 2018 shop poster2.

Een mooie bijkomstigheid voor Hengelo: de NOS zend Earth Hour live uit vanuit Rotterdam en zal enkele momenten overschakelen naar Hengelo, om van de sfeer en activiteiten live verslag doen. Vragen of deelname? Mail met nulvierenzeventigpromotie@gmail.com.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.